ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ MUAFİYET SINAVI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

T.C

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ

2015–2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI

ORTAK ZORUNLU ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ DERSİ MUAFİYET SINAVI VE UYGULANMASI İLE İLGİLİ HUSUSLAR

1. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap  Tarihi Dersi  Muafiyet Sınavı başvuruları, 31 Ağustos -4 Eylül 2015 tarihleri arasında

a) İlgili Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarında yapılacaktır.

b) Muafiyet sınavına kayıt yaptırmayan öğrenciler bu sınava giremeyeceklerdir.

c) Muafiyet sınavına girecek öğrenciler Ekte gönderilen Listelere yazılmalıdır.

d) Öğrenciler sınava, kendi okullarında girmek zorundadırlar.

2.  Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi Muafiyet Sınavı 10 Eylül 2015 Perşembe günü  saat 13:30’da merkez ve ilçelerdeki tüm birimlerde, belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır. Sınav evraklarının teslim edilmesi ve geri alınması Bölüm Başkanlığımız tarafından yapılacaktır.

3- Sınava girecek  öğrenci listeleri ve nihai sayılarının Bölüm Başkanlığımıza 4 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar bildirilmesi gerekmektedir.

4. Muafiyet Sınavının uygulanması ,sınav salonlarının hazırlanması  ve gözetmenlerin görevlendirilmesi  ilgili birimler tarafından yapılacaktır.

5-Sınav evraklarının zamanında hazırlanıp gönderilmesi için tüm birimlerin sınava başvuru yapan öğrenci listelerinin ve sayılarının kayıt bitiminde Bölüm Başkanlığımıza yazılı olarak bildirilmesi  gerekmektedir.

6. Sınav soru sayısı 50’dir. Sınav süresi 50 dakikadır.

Sınav ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar:

a) Bu sınava , yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile bu dersi ilk defa alacak olan  öğrenciler kayıt yaptırmak koşuluyla girebilirler.

b) Ortak Zorunlu Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi muafiyet sınavının geçerliliği,  Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi I. ve II. dönemi kapsar. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler 2 dönem boyunca aldıkları ortak zorunlu dersten muaf sayılır.

İrtibat: Okt. Osman Köse (Koordinatör) / Doç. Dr. Özgür Yıldız (Bölüm Başkanı)

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı

Tel:4988 -1917-1873