Hakkımızda

Muğla Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü 1993 yılında ilk olarak Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde Klasik Arkeoloji ve Sanat Tarihi Anabilim dallarını kapsayacak şekilde kurulmuştur. 2002 yılında Sanat Tarihi Bölümü ayrı bir Bölüm olarak Edebiyat Fakültesi bünyesinde varlığını sürdürmüştür. 2012 yılında Bölümümüz aktif hale getirilmiştir. Bölümümüzde 2 Profesör, 1 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 1 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 5 öğretim üyesi aktif olarak görev yapmaktadır. 2013-2014 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı itibariyle Lisans Programı açılmış ve ilk mezunlarını 2017-2018 yılı itibariyle vermiştir. Ardından gerekli koşulların sağlanmasıyla birlikte 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı itibariyle Sanat Tarihi Anabilim Dalında Yüksek Lisans Programımız açılmıştır. Bölümümüzde Türk İslam Sanatı Anabilim Dalı, Bizans Sanatı Anabilim Dalı, Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Anabilim Dalı ve Genel Sanat Tarihi Anabilim Dalı olmak üzere dört anabilim dalı bulunmaktadır.