GENÇLERİN BAKIŞIYLA 100. YILINDA TBMM VE MİLLİ MÜCADELE KONULU KISA FİLM YARIŞMASI

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi işbirliği ile, www.kisafilmtbmm.org web sayfasında yer alan "Gençlerin Bakışıyla 100. Yılında TBMM ve Milli Egemenlik" konulu kısa film yarışması düzenlenmektedir. 
Ankara’da Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, tarihimizin en önemli olaylarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin özünü oluşturan milli egemenlik, milli irade gibi temel ilkeler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’yle birlikte uygulama alanı bulmuştur. Yaklaşık 140 yıllık geçmişe sahip olan parlamento, Türk demokrasi tarihinin en önemli kurumudur. Türk milletine bağımsızlığını kazandıran Kurtuluş Savaşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne dayanarak ve meşruiyetini buradan alarak yürütülmüştür. 23 Nisan 2020 tarihinde ulusal egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100. Kuruluş yıldönümü kutlanacaktır. Kutlama etkinliklerinin bir parçası olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi yürütücülüğünde üniversite öğrencileri katılımına açık kısa film yarışması düzenlenmektedir.
Yarışmanın Teması
Yarışmaya, aşağıdaki temalardan biri veya birkaçı seçilerek hazırlanan kurmaca kısa film niteliğindeki eserler katılabilecektir.
* Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kuruluşu
* Milli/Ulusal Egemenlik
* Milli İrade
* Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Milli Mücadelede Önemi ve Yeri
* 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
* Gençlerin bakışıyla 100. yılında TBMM

Son Güncelleme Tarihi : 26.02.2020 18:46 Okunma Sayısı : 766

Son Duyurular