Halil Kocaman ile Müzeciliğin Gelişimi Üzerine Söyleşi Gerçekleştirildi

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzecilik Haftası çerçevesinde, Sanat Tarihi Bölümü tarafından organize edilen özel bir etkinlik düzenlendi. Muğla Arkeoloji Müzesi Müdür Yardımcısı ve sanat tarihçisi Halil Kocaman'ın katılımıyla "Müzeciliğin Gelişimi ve Türkiye'de Müzeciliğin Gelişimi" konulu söyleşi gerçekleştirildi.
Etkinlikte Halil Kocaman, müzeciliğin tarihsel gelişimi hakkında ayrıntılı bilgiler verdi ve dünya genelinde müzeciliğin nasıl evrildiğini anlattı. Ayrıca, Türkiye'de müzeciliğin başlangıcından günümüze kadar olan süreçte yaşanan önemli dönüm noktalarına değindi. Türkiye'deki müzelerin karşılaştığı zorluklar, yapılan yenilikler ve gelecekte atılması gereken adımlar hakkında değerli bilgiler paylaştı.
Kocaman aynı zamanda Muğla Arkeoloji Müzesi'ndeki güncel projeler ve sergilenen önemli eserler hakkında da bilgi verdi. Soru-cevap bölümünde öğrenciler ve akademisyenlerle etkileşimde bulunarak, müzecilik alanında merak edilen konuları aydınlattı.
Bu anlamlı etkinlik, sanat tarihi öğrencilerine ve müzecilikle ilgilenen tüm katılımcılara ilham verdi ve bilgi dağarcıklarını genişletmelerine katkıda bulundu. Söyleşi sonunda Halil Kocaman'a katkılarından dolayı teşekkür edilerek, Sayın Dekanımız tarafından kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.
Sanat Tarihi Bölümü olarak Müzecilik Haftası boyunca düzenlediğimiz etkinlikler ile kültürel mirasımıza sahip çıkma ve müzecilik bilincini artırma konusundaki kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Son Güncelleme : 27.05.2024 10:44 Okunma Sayısı : 173